Get Adobe Flash player

Laimingas tas, kuris džiaugsmingai dirba ir džiaugiasi darbais, kuriuos padarė.

J. V. Gėtė

Pavasarišką kovo 22-osios popietę Radviliškio Lizdeikos gimnazijos 1K klasės mokiniai kartu su auklėtoja R. Šimkuviene ir Radviliškio miškų urėdijos atstovais išvyko į Puipių mišką, kur iškėlė net 23 inkilus sparnuočiams.

Ši akcija yra gražaus bendradarbiavimo su miškų želdinimo ir apsaugos inžinieriumi G. Zabuliu tęsinys. Dar žiemą jis lankėsi Lizdeikos gimnazijoje ir supažindino savanorystės projekto ,,TAPK“ dalyvius su galimybėmis prisidėti savanoriška veikla prie miškų urėdijos darbų. Lizdeikiečiai kartu su urėdijos atstovais pasirūpino inkilėliais, tad naujus namus gavo nuo mažiausių iki didžiausių sparnuočių miško gyventojų. Miškų urėdijos darbuotojai mokiniams papasakojo, kada ir kaip teisingai iškelti inkilus, kokiu atstumu jie turi būti keliami ir net kurioje pusėje.

Iškėlę inkilus mokiniai dar aplankė vieną storiausių pušų Lietuvoje – Linkaičių pušį. Jos aukštis yra 32 metrai, o storis tikrai įspūdingas – daugiau kaip 2,8 metro. Girininkas R. Poškus papasakojo apie tai, kad pušis yra saugomas objektas, spėjama, kad jai galėtų būti apie 200 metų.

Po darbų miško aikštelėje laukė mielinės duonos kepimas ant laužo, kurį organizavo Lizdeikos gimnazijos mokytoja I. Zabulienė. Kiekvienas galėjo pabandyti išsikepti traškios skautiškos duonelės su nepakartojamu laužo dūmų kvapu.

Gražiai ir prasmingai praleidę laiką, sužinoję apie sparnuočių gyvenimą, akimis palydėję gimtinėn grįžtančių paukščių būrius, mokiniai grįžo namo, kad kitą kartą prisidėtų prie medelių sodinimo, aplinkos tvarkymo darbų, o vasarą nuvyktų pažiūrėti, ar apsigyveno mažieji draugai naujuose namuose.

R. Šimkuvienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien16
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę16
mod_vvisit_counterŠį mėnesį16