Get Adobe Flash player

Balandžio 12 dieną Šiaulių prekybos ir pramogų centre „Saulės miestas“ vyko mokomųjų mokinių bendrovių regioninė mugė „Šiauliai eXpo 2024“. Renginio organizatoriai Lietuvos Junior Achievement, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, rėmėjai – verslo įmonės. Kasmet augant mokomųjų mokinių bendrovių skaičiui renginyje dalyvavo per 40 mokomųjų bendrovių iš Šiaulių regiono. Komandos atvyko iš 17-os mokyklų, kuriose jau veikia ne po vieną mokomąją mokinių bendrovę, o po keletą ar net keliolika.

20240415_1 20240415_2 20240415_3 20240415_4 20240415_5 20240415_6 20240415_7 20240415_8 20240415_9 20240415_10

Lizdeikos gimnazijai atstovavo dvi mokomosios mokinių bendrovės: antrokų gimnazistų bendrovė „Kioskas“, trečiokų – „Nostalgija“. Verslūs antrokai, bendrovės „Kioskas“ komandos nariai: Gabija Žemaitytė, Greta Grinbergaitė, Gabrielė Stiklioraitytė, 2RS klasės mokinės, regioninėje eXpo pristatė poveikio visuomenei idėją. Gimnazistai prekiavo vertingais praeito amžiaus periodiniais leidiniais, kurie vartotojų buvo vertinami ir kaip interjero detalė. Periodinių leidinių pirkėjai pasakojo, kad jiems malonu įsigyti žinomus leidinius ir net juos siejo su savo ar šeimos narių gimimo datomis. Trečiokų gimnazistų mokomosios mokinių bendrovės „Nostaligija“ komanda: Kamilė Barkauskaitė 3H, Juta Gudanytė 3RG, Anetė Norvaišaitė 3R, Nelly Snockytė 3S, pristatė socialiai atsakingo vartojimo idėją. Tai jau antroji šios komandos bendrovė, gimnazistės prekiavo vintažinėmis suknelėmis, kurios buvo papuoštos komandos narių sukurtais logotipais. Kiekviena suknelė turėjo savo istoriją, su kuria pirkėjai galėjo susipažinti.

Mokomųjų mokinių bendrovių komandas vertino profesionalių verslininkų komisija, kurioms komandos turėjo pristatyti savo idėjas, verslo planus, gamybos procesą, marketinginius sprendimus, ateities vizijas. Lizdeikos gimnazijos komandų nariai atsakingai, kūrybiškai, patraukliai pristatė savo idėjas ir komunikavo su skirtingų verslo įmonių atstovais ir pirkėjais bei išgirdo vertingų patarimų.

Mokomųjų mokinių bendrovių mugės tai antreprenerystės šventė jauniems žmonėms, siekiantiems ambicingų tikslų, svajonių, norintiems prisidėti prie globalių problemų sprendimų. Dalyvavimas LJA akseleratoriaus programose eXpo atveria mokiniams galimybes tobulinti verslumo, komunikacines, pažinimo kompetencijas, įkvepia pasitikėjimo savo jėgomis ir galimybėmis.

Danutė Bitytė, Lizdeikos gimnazijos ekonomikos ir verslumo mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8