Get Adobe Flash player

Mama yra viskas – ji mūsų paguoda sielvarte, mūsų viltis kančioje ir mūsų stiprybė bejėgiškume. Ji yra meilės, gailestingumo, užuojautos ir atlaidumo šaltinis.

Chalilis Džibranas

Artėjant Motinos dienai, Radviliškio Lizdeikos gimnazija sukvietė mokinius ir jų mokytojus į tradicinę rajono 1–2 (9–10) ir 3–4 (11–12) klasių mokinių rašinių konkurso „ŽODIS MAMAI“ apdovanojimų šventę, kuri vyksta jau šeštus metus.

20240506_2 20240506_3

Renginį pradėjo Lizdeikos gimnazijos mokiniai, pristatydami kompoziciją „Dainuok, širdie!“ Juos parengė teatro mokytoja ekspertė Rasa Atkočiūnienė. Lizdeikos gimnazijos direktorė Ina Bajarauskaitė pasveikino konkurso dalyvius ir pasidžiaugė, kad mokiniai, paskatinti savo mokytojų, atsiliepė į kvietimą dalyvauti rašinių konkurse ir pasakojo apie savo mamas, jų pomėgius, gebėjimus, charakterius, kokią įtaką jos daro savo vaikams, kokios jos talentingos, ypatingos, gabios ir darbščios, kuo jų vaikai didžiuojasi, už ką joms yra dėkingi, ko išmoko. Visų konkurso dalyvių darbai sugulė į knygelę, kurią savo lėšomis išleido Lizdeikos gimnazija.

Rašinių konkurso „ŽODIS MAMAI“ iniciatorė, vertinimo komisijos pirmininkė Rita Šimkuvienė, lietuvių k. ir lit. mokytoja ekspertė, pasidžiaugė, kad šiemet buvo sulaukta net 36 darbų dviejose amžiaus grupėse, o konkurse dalyvavo ne tik Radviliškio rajono mokyklų mokiniai, bet ir Pakruojo „Atžalyno“ gimnazijos atstovė. Komisijai tikrai buvo nemažai darbo ir malonių akimirkų skaitat konkurso dalyvių rašinius, tad buvo išrinkti net 4 nugalėtojai 9–10 (I–II) klasių grupėje. Jais tapo:

Aistė Jankūnaitė, 2HG kl., Lizdeikos gimnazija, 1 vieta (mokyt. Sandra Karenauskienė);

Smiltė Kadžiulytė, 2A kl., Lizdeikos gimnazija, 1 vieta (mokyt. Gražina Pilypienė);

Samanta Nevedomskaitė, 9 kl., Pociūnėlių pagrindinė mokykla, 2 vieta (mokyt. Roma Buivydienė);

Berta Vičiūtė, II a kl., Šeduvos gimnazija, 3 vieta (mokyt. Virginija Diržinauskienė).

11–12 (III–IV) klasių grupėje nugalėtojais tapo:

Evelina Navickaitė, 4B kl., Lizdeikos gimnazija, 1 vieta (mokyt. Sandra Karenauskienė);

Žilvinas Leščinskas, III a kl., Šeduvos gimnazija, 2 vieta (mokyt. Diana Variakojienė);

Emilija Dorofėjūtė, 3H kl., Lizdeikos gimnazija, 3 vieta (mokyt. Gražina Pilypienė).

Už dalyvavimą rašinių konkurse „ŽODIS MAMAI“ Lizdeikos gimnazijos padėkos raštais ir knygelėmis su dalyvių rašiniais bei rėmėjų, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Radviliškio rajono biuro, dovanomis buvo apdovanoti visi konkursantai ir juos rengę mokytojai. Lizdeikos gimnazijos padėkos raštas ir atminimo dovana buvo įteikta ir Ia kl. mokinei Elingai Bajorūnaitei iš Pakruojo „Atžalyno“ gimnazijos (mokyt. Romutė Juknevičienė) už iniciatyvą dalyvauti mūsų rajono mokinių rašinių konkurse.

Renginio dalyviai klausėsi maloniai skambančių lizdeikietės abiturientės Augustinos Motekaitytės atliekamų melodijų bei Lizdeikos gimnazijos abituriento Roko Mickaus skaitomos romano ištraukos (mokyt. Jurgita Plukienė), o Radviliškio muzikos mokyklos teatro klasės mokinė Milena Urbonavičiūtė sužavėjo nuoširdžiu eilėraštuku, kuriame asiliukas norėjo būti žirgeliu. Renginio pabaigoje jaukioje teatro salėje mokiniai ir mokytojai dalinosi įspūdžiais ir nusprendė, kad kitais metais vėl sugužės į Lizdeikos gimnaziją. Konkursas baigėsi, tačiau mintys apie kitų metų rašinių konkursą jau sukasi iniciatorių galvose, tad labai tikimės vėl pasimatyti.

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos informacija

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4