Get Adobe Flash player

,,Patrepsynė" – tai projektas, kuriuo siekiama išlaikyti lietuvių senąją šokių kultūrą, propaguoti lietuvių folklorinius šokius vaikų ir jaunimo tarpe, skatinti jų saviraišką ir kultūringą bendravimą laisvalaikiu. Metų eigoje vyksta seminarai šokių pedagogams, vykdoma šviečiamoji veikla, organizuojami varžytuvių turai mokyklose, rajonuose ir miestuose, apskrityse. O respublikiniuose finaluose dalyvauja tik patys geriausi – mokyklų, po to miestų ir rajonų atrankiniuose turuose laimėjusios poros.

Į šiemetines respublikines varžytuves Šiaulių arenoje balandžio 21 d. atvyko dalyviai iš 17 savivaldybių: Šiaulių miesto ir rajono, Kauno miesto ir rajono, Pakruojo, Kėdainių, Mažeikių, Prienų, Akmenės, Molėtų, Ukmergės, Biržų, Šilalės, Panevėžio rajono, Vilniaus miesto, Radviliškio, Kelmės rajonų. Iš viso 100 šokėjų porų. Šokiai pagal sudėtingumą buvo suskirstyti į Pradedančiųjų, Pažengusiųjų ir Patyrusiųjų kategorijas. Pradedančiųjų kategorijoje varžysis 47 poros, Pažengusiųjų – 34, Patyrusiųjų - 19.

,,Patrepsynėje 2012“ tarp 100 besivaržančių porų sukosi ir Lizdeikos gimnazijos tautinius šokius pamėgusi pora Greta Matuzaitė ir Deivydas Stonis vadovaujama choreografijos mokytojos Vidos Gilienės.

Šokėjus vertino žiuri komisija, kurios vadovas etnologas Ernesto Spičo, panašių į Patrepsynę folklorinių šokių varžytuvių Latvijoje sumanytojas ir siela, visų iki šiol vykusių ,,Patrepsynių“ žiuri pirmininkas. Varžytuvių vertinimo kriterijai neapsiribojo vien šokio technikos ar etninių ypatumų vertinimu – svarbi buvo kiekvieno šokėjo nuotaika, įsijautimas, individualumas. Šokėjų poroms paskirtos 47 nominacijos. Už geriausiai pašoktus šokius jiems įteikti diplomai ir prizai. 3 poros laimėjo geriausių ,,Patrepsynės 2012“ šokėjų nominacijas.

Lizdeikiečių pora laimėjo komisijos pirmininko E. Spičio įsteigtą prizą – jie nominuoti simpatingiausia pora.

Džiugu, kad jaunimui patraukli varžytuvių forma, projekto keliami tikslai, o betarpiškas bendravimas pritraukia vis daugiau šokėjų ir jų vadovų.

 

 

Ina Bajarauskaitė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3