Get Adobe Flash player

2012-11-10
 
Daugelis eidami į gimnaziją (ar iš jos) pastebime spalvingus varpelio formos konteinerius, su užrašais „Popierius“, „Stiklas“, „Plastmasė“. Turbūt net nekyla klausimas, kam jie reikalingi – ir taip žinome, kad tai skatinimas visuomenę rūšiuoti atliekas ir tapti atsakingais vartotojais, tausoti gamtos išteklius.

Ypač rūšiuoti atliekas skatinamas jaunimas – mūsų tautos ateitis. Šią idėją palaiko ir skatina jaunimą ją įgyvendinti žinomi atlikėjai – kuriamos socialinės reklamos su jų dalyvavimu. Iš televizijos ekranų į mus kreipiasi ir skatina tapti „žaliais“ muzikantai Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, dailininkas ir TV laidų vedėjas Rimas Valeikis, fotografė Agnė Gintalaitė, aktoriai Edita Zizaitė ir Jurgis Damaševičius.
Tad įsijunkime į mūsų visuomenėje vis populiarėjantį judėjimą „Aš žalias“, Mes rūšiuojam“ ir skatinkime rūšiuoti atliekas savo šeimos narius. Atliekų rūšiavimas negali vykti tik vieno šeimos nario pastangomis, todėl siunčiama žinia, kad rūšiuoti yra nesudėtinga ir tai gali tapti smagiu šeimos ritualu.

Patarkite namuose šeimos nariams turėti ne vieną šiukšlių dėžę ar maišą, o tris – pradėkite rūšiuoti atliekas jau šiandien, suteikite šia savo iniciatyva bent kiek poilsio Žemei bei gamtai. Nemėtykime, kur papuolė, nereikalingų ar nebeveikiančių elementų – mūsų gimnazijoje yra jiems skirtos talpos, išmeskite šias atliekas į jas.

Nelengva būti „žaliu“, tačiau pasistenkime juo pabūti savaitę, mėnesį, o vėliau rūšiuoti atliekas taps puikiu įpročiu ir jūs galėsite išdidžiai sakyti „Aš – žalias“.

Mokytoja Jurgita Caporkienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10