Get Adobe Flash player

Mūsų gimnazijos mokytojai daug dirba, kad pamokose ir popamokinėje veikloje  būtų diegiama vidinė ir tarpdalykinė integracija. Mokiniai domisi ne tik mokomojo dalyko temomis pagal programą, bet noriai plečia savo akiratį gilindami žinias įvairiose srityse. Savo atliktais darbais ir įgyta patirtimi dalinamės su kitų mokyklų mokiniais ir mokytojais.

Kovo 15 d. Lizdeikos gimnazijos mokiniai dalyvavo vienuoliktoje tarptautinėje moksleivių matematikos, informacinių technologijų ir ekonomikos konferencijoje, kuri vyko Šiauliuose, Šiaulių Universiteto bibliotekoje, kur savo projektus pristatė septynios mūsų gimnazijos mokinių grupės: 2g. mokiniai: E. Dikavičiūtė, A. Norvaiša ir E. Gulbinas (mokyt. S. Vaitiekūnė ir I. Andriušaitienė) – projektą ,,Architektūra ir matematika“, 4g. klasės mokininės: Ž. Rukaitė ir G. Mionkevičiūtė (mokyt. J. Caporkienė ir R. Grėbliūnienė) -  projektą „Unikaliausi vandens telikiniai“, 3 g. klasės mokiniai D. Remeikaitė  ir R. Šimkus (mokyt. J.Kvedarienė, L. Indilienė) - projektą ,,Geometriniai raštai lietuvių liaudies ornamentikoje“, 4 g. – E. Augytė ir N. Jokubauskas (mokyt. A. Šmukštienė, J. Caporkienė ir N. Buračienė) – projektą ,,Vandens užterštumo tyrimas Radviliškio Lizdeikos gimnazijos aplinkoje“, 3g klasės mokinės I. Rakštytė ir D. Remeikaitė (mokyt. J. Caporkienė ir A. Šmukštienė) - projektą ,,Radviliškio rajono šaltinių tyrimas“, 3g. B. Morkūnaitė ir D. Urbonaitė (mokyt. S. Vaitiekūnė ) - projektą ,,Vanduo – mūsų bičiulis“. Jauniausi 1 gimnazistai I. Daukšaitė, R. Šaulianskaitė ir E. Razmus  supažindino dalyvius su savo projektu „Vanduo“ (mokyt. L. Duglas ir R. Labanauskas).

Konferencija prasidėjo S. Daukanto gimnazistų koncertu – konferencijos dalyvių pasveikinimu, po kurio vyko plenarinis posėdis – jame projektus pristatė Latvijos ir Lietuvos mokiniai. Plenarinio posėdžio metu buvo pateikta statistika, kiek ir iš kur buvo pristatyta projektų, kartu pasidžiaugėme, kad jau vienuoliktoji konferencija ir dalyvių skaičius didėja.

 Po pietų pertraukos prasidėjo darbas sekcijose, kur buvo pristatyti visi kiti projektai. Grožėjomės, analizavome ir mokėmės susipažindami su visos Lietuvos mokinių darbais; juos komentavo konsultantai iš Šiaulių universiteto: dr. Roma Kačinskaitė, ŠU Matematikos katedros profesorė, dr. Virginija Garbalaisuskienė, dr. Renata Macaitienė ŠU Matematikos katedros docentės ir Lina Tankelevičienė bei Mindaugas Stonelis ŠU Informatikos katedros lektoriai.  Konferenciją uždarė sekcijų konsultantai aptarę  projektus.

Visi dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir atsiminimo dovanėlėmis, kiekvienas  gavo ir  laikraščio ,,Integralas“, kuris spausdinamas kiekvienos konferencijos proga, egzempliorių. Visi dalyviai, ypač atvykę pirmą kartą, apie renginį kalbėjo susižavėję – dauguma tikisi ir ateityje dalyvauti konferencijoje, ruoš naujus projektus kitiems metams, kiti pratęs, plėtos pradėtus projektus. Per projektus mokiniai patiria bendradarbiavimo džiaugsmą, papildo vienas kito kūrybą.

Sonata Vaitiekūnė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9