Get Adobe Flash player

Žmogus iš gamtos vis daugiau reikalauja, be gailesčio tuštindamas jos aruodus, o grąžindamas, deja, užterštą orą, nuodingą vandenį, nualintą dirvą ir  žūstančius laukus. Panaudotos baterijos kartu su buities atliekomis, patekusios į sąvartynus, daro dvigubą žalą gamtai: gruntas užteršiamas pavojingomis atliekomis, o baterijose esančios medžiagos nepanaudojamos kaip antrinės žaliavos.

Pasak galiūno Žydrūno Savicko, kiekvienam iš mūsų reikia pirmiausia pagalvoti, ar viską padarome, kad mūsų aplinka būtų švaresnė, sveikesnė, kad joje būtų kuo patogiau ir saugiau gyventi. Kadangi pavojingos atliekos, patekusios į aplinką, kelia pavojų mums patiems ir mūsų vaikams, neturėtume rizikuoti savo sveikata ir gerove.  Projekto „Mes rūšiuojam“ veidu tapęs stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas palaiko atliekų rūšiavimo idėją ir ragina kiekvieną pradėti nuo savęs. Lizdeikos gimnazija matematikos mokytojų J.Caporkienės ir R.Grėbliūnienės iniciatyva taip pat aktyviai įsitraukė į projekto „Mes rūšiuojam“ veiklą.

Projektą organizuojančių Gamintojų ir Importuotojų Asociacijos bei Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacijos vadovas Alfredas Skinulis teigia: „Jau keletą metų žmonės nuolat visais įmanomais kanalais raginami rūšiuoti. Bet jei žmogus turi atliekų, jis susiduria su problema, kad neturi jų kur dėti, atliekas reikia labai toli vežti, o už atliekų surinkimą imamas mokestis. Todėl mes nusprendėme formuoti kuo platesnį tinklą visoje Lietuvoje ir rūšiavimą skatinti ekonominėmis priemonėmis – už kai kurias atliekas mokame pinigus, už kai kurias – skiriame prizus“.  Mūsų gimnazija pirmą kartą vykusiame aplinkosaugos projekte „Mes rūšiuojam“ aktyviausiai dalyvavo  4 C,  4D,  3C, 3 D, 3G klasės. Be atliekų (elektroninės įrangos ir panaudotų baterijų) rinkimo buvo organizuota įvairi agitacinė veikla: parengti reklaminiai pranešimai apie atliekų rinkimo akciją bei stendiniai pranešimai apie atliekų rūšiavimo svarbą, vestos klasės valandėlės „Mes rūšiuojam. Prisijunk ir tu.“. Per projekto vykdymo laiką buvo surinkta 322 kg elektroninės įrangos, 26 kg naudotų baterijų ir sukaupta 148,60 taškų. Už juos nupirktos 6 grožinės literatūros knygos, kurios padovanotos gimnazijos bibliotekai.

Jurgita Caporkienė,

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4