Get Adobe Flash player

Informacija būsimiems trečiokams ir ketvirtokams.

Informacinių technologijų vidurinio ugdymo programos kursas skirtas tęsti informacinės komunikacinės ir bendrųjų kompetencijų ugdymą, pradėtą pagrindinėje mokykloje, plačiau ir nuodugniau nagrinėti informacinių ir komunikacinių technologijų taikymo sritis.

Mokyklos, vykdančios vidurinio ugdymo programą, mokiniai gali rinktis bendrą jį arba išplėstinį informacinių technologijų kursą. Mūsų gimnazijoje 3 gimnazinėje klasėje (per dvi savaitines pamokas) išdėstomas bendrasis kursas. Bendrasis kursas apima: tekstinių dokumentų maketavimą, skaitmeninės informacijos apdorojimą skaičiuokle, pateikčių rengimą, saugų ir teisėtą informacijos ir interneto naudojimą.

Pasirinkusiems išplėstinį – mokymas tęsiamas 4 gimnazinėje klasėje. Pasirinkusiems išplėstinį kursą yra galimybė rinktis vieną iš 3 modulių: programavimą, duomenų bazes, elektroninę leidybą.

Nuo praėjusių mokslo metų pakeistas IT egzaminas. Egzamino vertinimas atrodo taip:

  • programavimas – 50 proc.
  • skaitinės informacijos apdorojimas skaičiuokle – 20 proc.
  • tekstinis dokumentų maketavimas – 20 proc.
  • saugus ir teisėtas informacijos ir interneto naudojimas – 10 proc.

Preliminari egzamino išlaikymo taškų riba sudaro 40 proc. egzamino užduoties bendrojo kurso klausimų ir užduočių taškų sumos. Egzamine ji būtų 20 taškų.

Informacinės technologijos pagal viduriniojo ugdymo programą yra neprivalomos, tačiau šiandien IT nėra ateitis, o tai jau dabartis. IT nėra vien tik laiko leidimas žaidžiant ar susirašinėjant socialiniuose tinkluose, bet įgūdžiai, kurie Jums pravers ir mokykloje (pvz.: dailės, teatro, šokio, technologijų egzaminų rašytinė forma), ir ypatingai tada, kai po dviejų metų būsite studentai. Iš patirties galime teigti, tą gali patvirtinti ir buvę Lizdeikos gimnazijos abiturientai, dabartiniai įvairių kursų studentai, kad IT žinios įgytos mokykloje labai pravertė studijų metais. Referatų, kursinių, baigiamųjų darbų rašymui (Word), lentelių, diagramų kūrimui (Excel), medžiagos pristatymui pateiktimis (PowerPoint), bei komunikavimui el. paštu bei kitomis priemonėmis, kas yra studento kasdienybė. Ir gautos žinios, bei turimi kompiuterio programų valdymo įgūdžiai neretai būna neįkainojami. Be to informacinės technologijos yra šiuolaikiškas lankstus mokslas, skirtas, ne vien tik žmonėms, kurie nori sieti savo ateitį su IT, bet plačiai visuomenei, tame tarpe ir Jums, gimnazistai.

Kalbant apie konkursinį balą, tai nuo 2014 m. informacinių technologijų egzamino balas bus kaip viena iš alternatyvių egzaminų įvertinimų formuojant konkursinį balą, stojimui į bet kurią specialybę. (Nuoroda internete <http://www.lamabpo.lt/sites/default/files/2014m_universitetu_salygos.pdf> žiurėkite 1 lentelės skiltyje „Bendrasis dalykas“).

Pasirinkti ar ne informacinių technologijų dalyką, sprendžia mokiniai. Tačiau pasirinkti lengvesnį kelią, nepasirenkant informacinių technologijų, - tikrai nebūtų tinkama strategija Jūsų sėkmei.

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos informacinių technologijų mokytojai, siūlo pagalvoti apie ateitį, pabendrauti su studijuojančiais ir 3 gimnazijos klasėje pasirinkti IT bendrąjį kursą bei IT mokymąsi tęsti 4 gimnazinėje klasėje.


Pagarbiai, IT mokytojai

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien15
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę15
mod_vvisit_counterŠį mėnesį15