Get Adobe Flash player

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokytoja, viena iš knygos sudarytojų.

Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nariams pristatytas naujas Radviliškio rajono savivaldybės ir sudarytojų grupės leidinys – fotografijų albumas „Radviliškis senų iliustracijų atodangose (nuo fotografijos aušros iki Antrojo pasaulinio karo)“.

Albume surinktos fotografijos liudija Radviliškio istoriją. Jame galima rasti visko: kaip Radviliškis atrodė maždaug prieš šimtą metų, kaip atrodė jo gyventojai, ką dirbo, kur mokėsi ir kaip leido laiką.

Fotografijos, surinktos iš muziejų, archyvų, kolekcininkų ir privačių asmenų albumų, suskirstytos pagal tematiką. Čia galima pamatyti geležinkelį ir geležinkeliečius, senuosius žemėlapius, Radviliškio miesto vaizdus, miesto valdžią, mokyklas, radviliškiečius ir miesto svečius, kultūros ir sporto renginių akimirkas, užfiksuotus vaizdus iš kariuomenės ir ugniagesių gyvenimo. Atskiri skyreliai skirti katalikų bažnyčios senosioms fotografijoms, pašto veiklai, turgui.

Kelių entuziastų dėka surinktos fotografijos atspindi miesto kaitą, įvairių reiškinių, istorinių įvykių reikšmę miesto vystymuisi. Šis albumas savyje išsaugojo tą senąjį Radviliškį, kurį atsimena jau nedaugelis gyvųjų, senųjų radviliškiečių.

Pristatydamas albumą, Radviliškio rajono savivaldybės meras Darius Brazys sakė, kad šis albumas jaunimui bus geras istorijos vadovėlis, kuriame jie matys savo gimtojo miesto praeities akimirkas. Jis padėkojo kolekcionieriams, žmonėms, radviliškiečiams, įstaigoms, atvėrusioms savo archyvus.

Planuojama fotografijų albumą išdalyti Radviliškio rajono savivaldybės viešajai bibliotekai, jos filialams, mokykloms.

Albumo sudarytojai išreiškė viltį, kad ateityje bus išleistas naujas, jau papildytas leidimas, kuriame bus sudėtos naujos atrastos fotografijos iš senosios Radviliškio istorijos.

Renginyje padėkota albumo sumanytojams, sudarytojams Antanui Čepononiui, Jolantai Kvedarienei, Alvydui Tamošiūnui, Eugenijui Kantauskui, Gediminui Beržiniui Beržinskui ir konsultantams Vidmantui Vingeliui ir Petrui Kaminskui. Jiems įteikti Radviliškio rajono savivaldybės mero Padėkos raštai už istorinės atminties įprasminimą ir senųjų fotografijų albumo „Radviliškis senų iliustracijų atodangose (nuo fotografijos aušros iki Antrojo pasaulinio karo)“ sudarymą bei atminimo dovanėlės.

Radviliškio rajono savivaldybės informacija

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien1
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę1
mod_vvisit_counterŠį mėnesį1