Get Adobe Flash player

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos suaugusiųjų klasių mokiniai ir mokytojai yra įsijungę į tarptautinį projektą ,,Nordplus Adult“. Šių metų lapkričio 7-8 dienomis Radviliškyje vyko šio projekto baigiamoji konferencija, kurioje dalyvavo partneriai iš Latvijos Jūrmalos ir Estijos Rakverės vakarinių mokyklų.  

Į konferencijos atidarymą pasveikinti projekto dalyvių atvyko Radviliškio rajono savivaldybės  meras Darius Brazys. Jis palinkėjo gražaus bendro darbo ir naujų projektų. Visų trijų Baltijos šalių projekto dalyvius pasveikino ir Lizdeikos gimnazijos direktoriaus pavaduotoja, pavaduojanti gimnazijos direktorių, Ina Bajarauskaitė, kuri pasidžiaugė, kad suaugusieji randa laiko ne tik mokytis, bet ir plėsti savo akiratį projektinėje veikloje.


Baigiamąją projekto konferenciją pradėjo Vaida Jankūnienė, Lizdeikos gimnazijos  projekto grupės vadovė. Konferencijos metu buvo pristatoma sudaryta mokomoji medžiaga moodle sistemoje, mokiniai atliko praktines užduotis. Skirtingų šalių atstovai dirbo grupėmis, kartu atliko užduotis, konsultavo vieni kitus. Darbų pristatymai skambėjo net penkiomis kalbomis – lietuvių, latvių, estų, anglų ir rusų. Kol mokiniai sprendė testus, visų trijų šalių mokytojai kūrė viziją, kaip būtų galima pratęsti šį projektą, įtraukiant naujus partnerius iš kitų šalių, juolab, kad suaugusiųjų švietimo sistemos plėtra – vienas iš projekto tikslų.

Projekto ,,Nordplus Adult“ koordinatorė Maira Spudina iš Latvijos Jūrmalos vakarinės vidurinės mokyklos pasidžiaugė, kad vyko gražus bendradarbiavimas, sukurta mokomoji medžiaga iš visų trijų Baltijos šalių istorijos, geografijos ir kultūros padėjo geriau pažinti kaimynines šalis, patobulinti kalbinius įgūdžius, ja galės pasinaudoti visi norintys.

Po įtempto darbo šeimininkai svečius pakvietė į nuotaikingą liaudišką vakaronę, kur mokė lietuvių liaudies šokių ir dainų. Viešnagės metu svečiai buvo supažindinti su miesto ir Lizdeikos gimnazijos istorija. Projekto dalyviai džiaugėsi produktyvia veikla, šiltu priėmimu  ir išvyko puoselėdami viltį, kad šis projektas turės tęsinį.

Lizdeikos gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Rita Šimkuvienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien2
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę2
mod_vvisit_counterŠį mėnesį2