Get Adobe Flash player

Baigiantis metams, dauguma apmąsto, kokie buvo prabėgę metai, ką padarėme, o ko nepavyko pasiekti. Tik retas pagalvoja, koks esu aš, kokį mato mane aplinkiniai, ką turėčiau keisti savo elgesyje. Pažvelgti į save gruodžio 30 d. Lizdeikos gimnazijoje mokytojus pakvietė nepriklausoma švietimo, žurnalistikos ir leidybos ekspertė Lidija Laurinčiukienė paskaitoje ,,Asmenybės savęs pažinimo būdai, kartų teorija. Psichogeometrija“.    

Daugelis šypsena ar nuoširdžiu juoku patvirtino, jog įvairiose situacijose mato save ar kolegą. Lektorė dar kartą priminė apie žmonių tipus: vizualus, audialus ir kinestetikus, ir kaip sužadinti kiekvieno jų kūrybiškumą, norą dirbti.

Daugelio problemų sprendimai priklauso nuo paties žmogaus, jo požiūrio į problemą ir ką konkrečiai daro. Nemažai yra problemų, bet visada atsiranda alternatyvų. Veiklus mokytojas, sumažėjus pamokų skaičiui, imasi įvairių projektų ir taip ne tik užsidirba lėšų, bet ir tobulėja. Lektorė kvietė nustoti verkti, o pradėti veikti. Šiuolaikinis mokytojas nebesivadovauja sena taisykle – tai buvo puiku vakar ir gerai šiandien ( vidutiniški produktai vidutiniškam vartotojui ), o žino naują taisyklę – tai bus naudinga rytoj ( išskirtinis produktas reikliam ir naudos ieškančiam vartotojui ).

Susirinkusieji pritarė, jog į namus ir į darbą ateina  su ,,uodegomis“ ( parsineša darbo problemas į  namus, o iš jų  atsineša kitas problemas ). Net nepatogu sakyti, jog sekasi, gerai gyveni. Daugelis sutrinka išgirdęs komplimentą ir pasijunta nejaukiai. Lektorė kvietė dažniau šypsotis, nes tada dirba 17 raumenų, o susiraukusio, nelaimingo žmogaus įdarbinti 69 raumenys.

Rožės atlape efektas, pakulnės efektas, razinų ieškojimas, saldainių, kvapų galia – senos, tačiau primirštos tiesos, kurios palengvintų paties žmogaus ir aplinkinių gyvenimą. Ne patikti, įtikti, o tikti žmogus turėtų. Tik tvirtai stovėdamas ant kojų, t.y. pasitikėdamas savimi, žinantis, ko nori, žmogus gali pasiekti rezultatų. Ne siekti padėti visam pasauliui, o pirmiausia padėti sau, rūpintis savimi turėtume, tada ir aplinkiniams bus geriau. Nors Lietuvoje optimistų skaičius nedidėja, tačiau mažiau niurzgančių. O tai suteikia vilties, kad viskas juda į gerą pusę, bent jau taip pozityviai Naujuosius metus sutikti skirstėsi lizdeikiečiai. To linkime ir kitiems.

                                                                                      Gintauta Dauneckytė.      

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9