Get Adobe Flash player

Lietuvoje organizuojami renginiai Europos paveldo dienai paminėti. Šių metų tema - ,,XX a. pradžios skonis“. Lizdeikos gimnazijos bendruomenė nutarė  netradiciškai pažvelgti į mūsų paveldą. Grupelė pedagogų, pasipuošę tautiniais rūbais, išsiruošė pakeliauti po Radviliškį ,,traukiniu“, t.y. aplankyti tas miesto vietas, kuriose atsispindi mūsų miesto simbolis – traukinys. Žinoma, pirmoji stotelė – senasis garvežys ir foto sesija prie jo. Papozuota prie traukinių stoties, perone, prie senųjų pastatų, menančių jau daugelį dešimtmečių traukinių bėgių dundenimą, atvykstančių ir išvykstančių žmonių nuotaikas. Prisimintas ir skaudus mūsų tautos istorijoje įvykis- tremtis. Tą mena skverelyje traukinio vagonas, paminklas tremtiniams prie miesto bažnyčios. Traukinio freskos fone sutūpusios miesto centre pedagogės patraukė ne vieno praeivio dėmesį, privertė juos akimirkai stabtelėti, patenkinant smalsumą, kas čia vyksta. Vėliau pakrykštauta miesto kultūros parke ant medinio suolelio – garvežiuko. O kad kas nesuabejotų, kur čia kas vyksta, įsiamžinta prie miesto ženklo. Pedagogai – užimti žmonės, tad į kelionę pasiėmė ir darbų.

O. Kablienė siuvimo mašiną įsidėjo, J. Kvedarienė siuvinį pasiėmė, N. Vilbikas drožti susiruošė, L. Indilienė, nežinia, savo gyvenime kelintą kojinių porą mezgė. Buvo ir linksmybių – E. Kablys armonika griežė, G. Urbonienė kankliavo,  I. Andrušaitienė tapė tokią puikią rudenišką dieną, biologės A. Šmukštienė ir L. Semeniukienė,  prisiskinusios iš tradicinio lietuvės darželio gėlių: mėtų, diemedžio, rūtų it kt., prisikrovusios krepšius daržovių, suteikė viltį, kad alkani neliksim. Labiausiai nosį kuteno I. Bajarauskaitės  ant bezmėno sukabinti skilandžiai ir dešros. Lietuvių kalbos mokytojos L. Verbickienė ir G. Dauneckytė, net žibintą pasiėmė, kad tik viską užrašytų, kraštotyrinės medžiagos neprarastų. Diena pasitaikė puiki, nuotaikos dar puikesnės, patiems buvo linksma ir aplinkinius palinksminom, tad ,,Radviliškio paveldo dienos lizdeikietiškai“ dar vienas įvykis mūsų mieste.

Mokytojus fotografavo, miesto istoriją pasakojo gimnazistės Rebeka Tomkevičiūtė ir Martyna Jurkšaitė.

Gintauta Dauneckytė             

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10