Get Adobe Flash player

Nužydėjusios vasaros šypsnis spalio 7 dieną trumpam užsuko į Radviliškio Lizdeikos gimnaziją. Tradiciškai mokytojų dienos proga mokykloje viešpatauja abiturientai. Ir šiais mokslo metais savivaldos dienos renginiai prasidėjo gana anksti -7.30 jaunieji mokytojai rinkosi į metodinį pasitarimą, kuriam vadovavo direktorius E.Abromavičius, pavaduotoja ugdymui R. Kravčenkaitė ir pavaduotojas ūkio reikalams A. Strička. Aptarę dienos veiklą ir prioritetus mokytojai išskubėjo į klases. Prie paradinių durų nuo ankstaus ryto išsirikiavo griežta pagalbos mokytojų grupė, kuri tikrino, ar mokiniai tinkamai pasiruošę pamokoms. Lengvai į mokyklą nepavyko prasmukti ir moksleiviškomis uniformomis pasipuošusiomis abiturientų auklėtojoms. Visų pamokų metu vyko moksleivių registracija ir elgesio kontrolė. Naujoji gimnazijos valdžia neužmiršo prisistatyti rajono švietimo skyriaus vedėjai G. Juodeikienei ir pasveikinti su gražia tarptautine švente.

Tą dieną tikrieji mokytojai į šventiškai pasipuošusią gimnaziją buvo pakviesti 10val. Apžiūrėję mokytojų kambaryje paruoštą žaismingų nuotraukų parodą, jie pakilo į aktų salę, kurioje vyko integruota pamoka ,,Nužydėjusios vasaros šypsnis“. Po literatūrinės kompozicijos ,,Ant stogo“, gražių eilių, skirtų mokytojams, dainų ir šokių, vyko šmaikšti žinių patikrinimo viktorina ,,Baranka 2011“. Laikinai einanti direktorės pareigas R.Dagienė ir gimnazijos parlamento pirmininkas R.Labanauskas pasveikino mokytojų kolektyvą ir susirinkusius į šventę mokytojus senjorus, be to, apdovanojo pedagogus, dirbančius mokykloje 20, 25, 30 metų. Vėliau mokytojai buvo pakviesti simbolinių vaišių. Po pamokų visi mokytojai, mokiniai susirinko į aktų salę stebėti dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ pasirodymą.

Jaunieji mokytojai, apibendrindami savo dienos darbą, pastebėjo, kad pamoka nepaprastai ilga, o laikas joje lyg sustingsta, paslaptingai dingsta kabinetų raktai ir lūžta spynos. Nenuoramos mokiniai pamokose ne itin atidžiai klauso mokytojo, kai kurie užsiima pašaline veikla ar paprasčiausiai plepa. Naujasis ūkvedys taip pat netikėtai susidūrė su problemomis - pasibaigė svarbiausio mokyklos laikrodžio elementai, netvarkingai surikiuoti automobiliai užtvėrė kelią ir muziejaus durys neteko rankenos.

Savivaldos diena dar kartą įrodė, kad mokytojo darbas reikalauja kantrybės, gebėjimo valdytis, bet yra prasmingas, nors labai sunkus.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien22
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę22
mod_vvisit_counterŠį mėnesį22