Get Adobe Flash player

Kovo 17 dieną Lizdeikos gimnazijoje svečiavosi Lietuvos penkiakovininkas, 2008m. Pekino olimpiados sidabro medalio laimėtojas,  pasaulio čempionas, triskart Europos čempionas, keturiskart pasaulio taurės laimėtojas Edvinas Krungolcas.

Gimnazijos kūno kultūros mokytojai populiarindami olimpines idėjas prieš penkerius metus iniciavo susitikimą su disko metikais V. Alekna ir  R. Ubartu. Mokiniams buvo puiki, ilgam įsiminusi pamoka, tad kilo idėja organizuoti susitikimą su žymiais Lietuvos sportininkais  kasmet. Gimnazijoje lankėsi A. Sireika su  Šiaulių krepšinio klubo ,,Šiauliai“ krepšininkais, galiūnai Ž. Savickas, V. Blekaitis ir S. Brusokas, lengvaatletės A. Skujytė ir R. Ramanauskaitė.  Gimnazistai mielai rinkdavosi pasiklausyti sportininkų, užduodavo įvairiausių klausimų.

Šiais metais į gimnaziją atvykęs šiuolaikinės penkiakovės atstovas visus patraukė nuoširdumu ir paprastumu. Svečias pasakojo apie vaikystės atostogas, praleistas pas senelius Grinkiškio miestelyje, Radviliškio rajone, apie išdaigas, iškrėstas mokykloje, įvairias varžybas. Gimnazistus domino daug kas: ką mėgsta valgyti, ar turi talismaną, kuriozinės situacijos ir kt. Sportininkas prisipažino, jog dažnai susitinka su mokiniais, tad jį stebina jaunų žmonių rūškani veidai, pesimistinės nuotaikos, o jis pagal savijautą jaučiasi daug jaunesnis, negu turi iš tikro metų. Per visą susitikimą svečio veide švietė šypsena, taikliai buvo juokaujama, sąmojingai atsakyta į klausimus. Paklaustas, kuri sporto šaka mėgstamiausia, sportininkas paaiškino, jog atsakyti tiksliai labai sunku, nes visos penkios rungtys yra savaip įdomios. Galbūt fechtavimas kelia daugiausia emocijų, nes tai yra dvikova, kai susiduri su priešininku akis į akį, kai reikia pasirodyti, kuris gudresnis, judresnis – visa tai kelia azartą. Penkiakovininkas teigė, jog tikri sportininkai nepasisekus nekaltina žirgo, nesako, jog krito blogas burtas.  Per 20 minučių turi prisipratinti žirgą, juo patikėti ir turėti jojimo įgūdžių, nes yra žmonių, kurie joja ir kurie sėdi ant žirgo. E. Krungolcas pasidžiaugė, jog jaučiasi, kad jis joja, ir net kai yra sunkesnės sąlygos, jam būna įdomiau varžytis.

Į klausimą apie išskirtines penkiakovininko savybes, sportininkas jų neįvardijo, o pabrėžė, kad 80-90 procentų sėkmės priklauso nuo darbo, tad net savo namuose pasikabinęs lotynišką posakį, kuris teigia, kad darbai atneša šlovę. Kad pasiekta tiek pergalių, turbūt prisidėjo prieš kiekvienas svarbias varžybas vartoma Ničės knyga ,,Taip kalbėjo Zaratustra“. Reikia nepamiršti trijų dalykų: tu gali tai padaryti, tau reikia tai padaryti ir aš noriu tai padaryti. Jei nori kažko pasiekti, tai pirmieji turi nublankti prieš trečiąjį. Gimnazistai galėjo pasimokyti kuklumo – paklaustas apie jo pagalbą A. Zadneprovskiui  2004m  Atėnuose, E. Krungolcas atsakė, kad kolega būtų laimėjęs ir be jo pagalbos,  bet psichologiškai svarbu užtikrinamumas.

 Praleistas laikas pralėkė, atrodo,  akimirksniu, tad  svečias pažadėjo atvykti dar kartą ir papasakoti daugiau, atsakyti į kitus klausimus. Po susitikimo nemažas būrelis gimnazistų panoro įsiamžinti su žymiu sportininku.      

Nijolė Andrušaitytė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12