Get Adobe Flash player

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos 2-ų klasių mokiniai gegužės 7 dieną vyko į Vilnių.  Tai jau tradicija tapęs renginys, kai gimnazistai, šiais metais istorijos mokytojos metodininkės Anos Savickienės iniciatyva, lankosi Lietuvos Respublikos Seime ir susitinka su žymiais Lietuvos politikais. Šį kartą mus globojo ir dalį kelionės finansavo LR Seimo narys Algimantas Salamakinas, kuris susitiko su mokiniais ir mokytojais Mėlynojoje salėje. Pokalbio metu aptarta Seimo, kaip nacionalinės įstatymų leidžiamosios valdžios  institucijos, veikla, pristatytas ne tik oficialus parlamento darbas, bet  ir rutina, santykiai politinėse frakcijose, darbo koordinavimas tarp frakcijų, parlamento kanceliarijos ir komitetų bei ryšiai su kitomis valstybinėmis institucijomis. Aptartos Seimo narių pareigos ir atsakomybė, diskutuota apie preliminarinių posėdžių lankomumą ir svarstomą galimybę pailginti mokslo metus.

Politikas išsakė nuomonę mokiniams aktualiais klausimais, pasidalijo savo politine patirtimi, viešnagių kitų šalių parlamentuose įspūdžiais. Šios integruotos istorijos ir pilietiškumo pagrindų pamokos Seime kuratorė, Seimo nario A.Salamakino padėjėja – sekretorė Erika Šutjevienė, apibendrindama susitikimą pastebėjo, kad šis politikas, Seime dirbantis jau 23 metus, ne tik gerai išmano praktinę parlamento veiklą, bet ir  geba paprastai paaiškinti jos ypatumus. Be to, mokiniai turėjo galimybę apžiūrėti Seimo rūmus, Prezidento, A.M.Brazausko salę, istorinę Kovo 11-osios ir kai kurias kitas posėdžių sales bei iš balkonų keliolika minučių stebėti plenarinį Seimo posėdį. Tai nauja ir įdomi patirtis.

Antroji išvykos dalis buvo skirta muziejų lankymui. Kadangi Gedimino prospektas sujungia Seimo rūmus ir istorinį miesto centrą, didžiulė mūsų grupė  pasirinko skirtingas veiklas.  Viena grupė aplankė Šv. Stanislovo ir Vladislovo arkikatedrą baziliką, leidosi į Katedros požemius, kur ilsisi Lietuvos valdovų palaikai. Antroji grupė kopė į Gedimino pilies bokštą, susipažino su Vilniaus pilių rekonstrukciniais maketais, ginkluote, ikonografine senojo Vilniaus medžiaga, apžvelgė iš bokšto pavasarinę sostinės panoramą. Trečioji grupė lankėsi Genocido aukų muziejuje, kuris įsikūręs buvusiuose KGB rūmuose, kur 50 metų buvo planuojami ir vykdomi sovietų nusikaltimai. Apžiūrėtas KGB vidaus kalėjimas, mirties nuosprendžių vykdymo patalpa, kalinimo ir kankinimo kameros paliko kraupų įspūdį. Be to, visos grupės lankėsi moderniame Energetikos ir technikos muziejuje. Naudodamiesi audiogidu apžiūrėjome energetikos, transporto, Vilniaus miesto technikos istorijos ekspozicijas. Daugiausia dėmesio sulaukė dviejų interaktyvių ekspozicijų salės, kurių tikslas ir yra susidominti mokslu ir technika, patraukliu būdu populiarinti mokslą visuomenėje. Eksponatai ne tik smagiai įtraukia į aktyvią veiklą, bet  demonstruoja mokslinius metodus.

Netradicinės pamokos neįprastoje aplinkoje yra vienas iš modernių būdų, kaip  patraukti ir sudominti mokinius, padedantis įtvirtinti žinias ir įgyti įvairios patirties. Tikimės, kad ši puiki tradicija geranoriškai bendradarbiaujant su Seimo nariais toliau gyvuos ir vis kiti gimnazistai turės galimybę  kiekvieną pavasarį aplankyti sostinę Vilnių.

Lietuvių kalbos mokytoja S.Karenauskienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4