Get Adobe Flash player

Ankstų lapkričio 18-osios dienos rytą Radviliškio Lizdeikos, Šeduvos ir Baisogalos gimnazistai išvyko į vieną iš Lietuvos didmiesčių – Kauną. Jame apsilankė Aleksandro Stulginskio universitete. Čia juos pasitiko buvę ASU studentai: Giedrė Giedraitytė, stojančiųjų priėmimo grupės vadovė ir Antanas Girčys, stojančiųjų priėmimo grupės vyriausiasis vadybininkas, pasiruošę mokiniams viską aprodyti.

1 2 3 4 5 6

Nieko nelaukę, pasiskirstę į grupeles ir, išskubėję į pirmąją paskaitą, mokiniai buvo supažindinti su ASU veikla. Prasidėjo rimtoji dalis: paskaita apie medžius ir jų DNR. Paskaitą „Ar medis turi veidą?“ skaitė prof. Dr. Darius Danusevičius. Kadangi laikas buvo ribotas, dėstytojas pristatė tik pačius svarbiausius faktus. Paskaitai pasibaigus, mokiniai klausėsi trumpo pasakojimo apie profesijas, o atsakę į Antano Girčio užduodamus klausimus, galėjo laimėti prizų. Pasisėmę gerų emocijų, visi ėjo ragauti studentiškos košės.

Po neilgos pertraukos darbai tęsėsi. Visi sugužėjo į paskaitą apie žemėtvarką, jos metu kūrė ASU kiemelio žemėlapį, apskaičiavo savo kelią nuo namų iki mokyklos. Mokiniai sužinojo labai daug naujų dalykų.

Norėdami sužinoti dar daugiau, visi aplankė agronomijos mokslo profesorių, kuris papasakojo apie šį mokslą. Klausėmės paskaitos apie vandenį.

Apžiūrint universitetą, vadybininkas Antanas pasiūlė užsukti į studentų paskaitą. Paskaitą skaitė, laidos „Svajonių sodai“ draugas ir mokytojas, doc. dr. Algirdas Amšiejus.

Entuziazmu trykštantis vyras pasakojo apie savo paties prižiūrimą bičių ūkį.

Vėliau mokiniai skubėjo į universiteto studentų renginį. Čia talentingieji jaunuoliai pademonstravo savo sugebėjimus: šoko, dainavo, rodė tai, ko išmoko mokydamiesi ASU. Koncertui pasibaigus, padėkos žodį atvykusiems tarė ir ASU rektorius Antanas Maziliauskas. Kviesdami rinktis studijas ASU, organizatoriai surengė žaidimą-loteriją. Prizas – 2017 metų rugsėjį nemokamai gyventi ASU bendrabutyje, jei įstos į vieną iš ASU studijų programų. Eglė Plukaitė (4D) ir Beatričė Beržinskaitė (4E) šį prizą laimėjo.

Pasibaigus renginiui, nusifotografavo su lektoriais. Mokiniai su liūdesiu, kad taip greitai prabėgo laikas, paliko universitetą.

Visų vykusių mokinių ir mokytojų vardu, norime padėkoti Radviliškio rajono savivaldybės žemės ūkio skyriaus vedėjui Alfredui Juozapavičiui ir Aurimo Gaidžiūno įmonei „AURIDANA“ už kelionę.

Urtė Kriaučiūnaitė ir Roberta Morkytė, 2B klasė
Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12